diumenge, 5 de juny del 2016

DEIXAR DE PRODUIR I COMENÇAR A VIURE

Hi ha moments de la vida en que no podem o no volem produir. Quan neix un fill o filla, quan ens trobem amb una malaltia, quan no ens sentim emocionalment preparats per enfrontar el món... O quan simplement estem gaudint de la vida.
Però *Meeeeeeeec!!!* salta una alarma dins nostre "Compte! No estas produint!".
Ho tenim inculcat, ben endins, des de la societat, des de la família, des del nostre jutge intern. Per a ser algú hem de produir. Però no de qualsevol manera. Hem de produir coses materials que es puguin comptabilitzar amb diners, sinó no compta.
Criar un infant? No. No compta tot i ser una de les coses més importants que podem fer a la vida.
Cuidar-nos la salut? No. Hem d'estar sans i sinó fer-ho veure.
Cuidar-nos emocionalment? No. Això són tonteries.
Seguir els nostres desitjos? No. Això és una fantasia utòpica.
I un llarg etcètera.
Hem de produir. És una creença que la majoria tenim inculcada a foc. Perquè fa molts anys que se'ns ve dient, perquè els nostres pares, avis i besavis també ho han cregut fermament.
Però molts estem veient que això no ens fa feliços. I ens preguntem si no valdria més aprofitar aquesta vida per a ser feliços. D'altres ens enfrontem a situacions que ens dificulten o impossibiliten produir al nivell que se'ns demana. I aquí entrem en una forta contradicció.

És moment de començar a desmuntar la creença, de mirar-la i donar-nos compte que no ens fa falta per a viure. Que podem viure perfectament (i millor!) sense demostrar a ningú que estem produint això o allò. Perquè quan ens connectem amb les nostres necessitats reals és quan estem fent allò que verdaderament és necessari.
Així que t'invito a deixar-te sentir què necessites. De veritat. I focalitzar-te en això. 
I llavors, produeixis o no, sigui acceptat per la societat o no, estaràs fent allò que et cal, el millor per a tu i la teva vida. I alhora ho podràs gaudir.

Cuida i gaudeix dels teus fills i família, cuida't el cos, el cor... el que necessitis! I recorda que tu esculls el poder que li dones a la creença. Com menys poder li dones menys poder té.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada