dimecres, 6 de maig del 2015

Deixar anar allò que ens fa mal

Moltes persones sentim que portem càrregues pesades que ens fan mal i que ens limiten. Algunes vegades són coses concretes a les que podem posar nom com ara una separació, d’altres és més aviat una sensació que no sabem massa d’on surt.
Us proposo un senzill exercici que us pot ajudar a deixar-les anar.
 

Prepara’t un espai agradable i assegura’t que tens una estona de privadesa. Tanca els ulls i fes tres respiracions profundes, notant l’aire com entra i surt. Dóna’t uns instants per a sentir-te, observant-te.
Focalitza en aquesta sensació de càrrega i en les sensacions i emocions que et provoca. Intenta no pensar, no jutjar, simplement sentir-ho. Tens dret a sentir-ho, ets humà, ets humana.
 Fixa’t en quina zona del cos sents la càrrega i deix que la teva imaginació li doni una forma i un color.
Permet que s’expressin les emocions que sorgeixin, sigui tristesa, enfado, por... o serenitat. Sigui el que sigui. Dóna’t temps per aquest pas i dóna’t llibertat de cridar, de picar, de plorar, de saltar o del que necessitis.
Torna a fixar-te en la càrrega. Potser ja és més petita. Imagina’t ara que pots deixar-la anar i dóna’t la llibertat de fer-ho si ho desitges i en la mesura que desitges, respecta el teu propi ritme i sigues sincer/a amb tu mateix/a.
Quan sentis que està bé per a tu fas tres respiracions profundes de nou i poc a poc obres els ulls.

Pots fer aquest exercici els cops que necessitis i el pots variar i adaptar a tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada