dilluns, 8 d’abril del 2013

CONSTEL•LACIONS FAMILIARS: FELICITAT QUE ROMAN

Les constel·lacions familiars són una teràpia breu que escenifica una dificultat, ajudant a veure-la amb perspectiva i donant-li major claredat, identificant allò que fa que es mantingui i obrint camins de solució.
Són una eina útil per a aquelles persones que tenen un assumpte que els fa sentir malestar a nivell familiar, professional o relacional. Es miren els vincles que envolten el tema que es treballa per a observar allò que dificulta el creixement i la felicitat de la persona, per a que es pugui orientar cap a la seva salut psíquica i física.
Es pot treballar a nivell individual o en grup. Si es treballa en una teràpia individual s’utilitzen objectes que representen a les persones i aspectes implicats en el tema a tractar i el client o clienta actua com a part activa del procés. Si es fa en grup, la resta d’assistents escenifiquen les parts implicades i el client o clienta està com a observador actiu. En ambdós casos es veu quina dinàmica s’ha creat i es promouen moviments dirigits cap a la solució. 

Les constel·lacions ens ofereixen una manera d’acostar-nos a la salut plena, a la felicitat que roman. I ho fan obrint el nostre cor a tot allò que som, el que ens passa i el que ens rodeja. Dient SI a la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada