divendres, 15 de novembre del 2013

CRISI INTERNA: OPORTUNITAT PER AL CANVI

Quan vivim moments de crisi interna els solem classificar (i per tant sentir) com a una experiència negativa i desagradable. Són sensacions que tendim a rebutjar, evitar i contra les quals lluitem. Ens solen enfrontar a parts de nosaltres que no ens agraden, als nostres monstres, a les nostres parts ocultes. I al viure-ho des de la foscor no aprofitem la oportunitat que se’ns està presentant. 
 
 
Una crisi interna pot venir donada per una situació molt concreta, com ara la mort d’una persona estimada o la pèrdua de la feina. També pot aparèixer sense que siguem conscients de que hi hagi un desencadenant concret. Però en siguem conscients o no sempre existeix un desencadenant que ens ha col·locat enfront un tema que ens resulta difícil i dolorós. 
Quan això passa hi ha una part de nosaltres mateixos que ens està demanat ajuda. Una part a la que no mirem ni escoltem però que no per això deix de ser part de nosaltres. Al rebutjar-la o ignorar-la no ens desfem d’ella, simplement l’amaguem una mica més. Però si reunim el valor per mirar-la als ulls podem donar-nos compte de què necessitem per a sanar aquesta dificultat i donar-li un lloc en la nostra vida. Fent això transformem la nostra dificultat en un recurs que ens transforma i ens fa créixer. El monstre s’ha tornat amic.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada